Alla inlägg under februari 2008

Av Skidgymnasiet - 11 februari 2008 21:03

Och först ut är jag! Charlotte Kalla var namnet, gick ut skidgymnasiet i våras efter fyra underbara år! Under veckan kommer även Mia Eriksson att finnas vid tangentbordet, så himla skoj för oss att få vara med på ett hörn igen!

Jag har då kommit hem till lägenheten i Östersund idag efter WC helgen i Estländska Otepää. Presterade på en väldigt normal nivå när formen är god och det kommer till klassisk stil. Jag är nöjd med det mesta förutom min urusla målgång i kvartsfinalen. Men det var inte heller den här helgen jag siktat mot utan det är i Librec och Falun som jag har planerat att vara i form. Få se hur det går med den planen!

Lång och seg resa. Kom fram först vid ett tiden och då var det lunch som gällde på Mr Husman. Skönt med lunchställe! Sen packade jag upp väskan med alla plaskvåta kläder som jag användt under sprinttävlingarna. Fatta att det regnade i Estland, kändes rätt bakvänt på en skidtävling! Efter det tog jag mig ut i spåren på ett lugnt skejtpass. Väldigt skönt att få åka ensam och bara filosofera. Kände mig seg och trött idag men det gör inget när solen skiner. Vårkänslor infann sig i det milda vädret. Kvällen har jag bara slappat framför TV'n. Snart väntar sängen, min egen säng!


Godnatt!


Charlotte

Av Skidgymnasiet - 10 februari 2008 18:12

Klockan 07.45 imorgon styr vi skidbussarna mot vårt västra grannland! Eller om jag känner oss rätt lär vi väl inte komma iväg förr än kvart över 8, som tidigast. Det ska hinnas med mycket innan vi äntligen rullar iväg...Vad som verkar vara tonvis med skidor, stavar och proppfulla trunkar ska buntas ihop och smackas in i skidbussarna. De som åker med Karins buss måste också räkna med en extra fördröjning när hon varenda gång försöker köra iväg innan hon märker att handbromsen sitter i ;) När vi tillslut är på väg så hinner vi ibland inte ens till första rondellen innan någon hinner bli hungrig och vi måste stanna på statoil för att fylla magarna med frensh hotdogs. Men väl iväg brukar det gå ganska smidigt iaf! Ska bli riktigt skoj att dra iväg på läger igen, det är ett skönt liv det. Man behöver inte tänka på något annat än att träna, äta och sova.


Antnäsloppet var riktigt skoj, känner att formen börjar komma lite smygande. Touren gjorde nog susen, väckte upp kroppen ordentligt :) Nu drar vi iväg på läger och trycker på med träningen innan jag iallafall släpper upp lite mot vc-tävlingen i kalix :) Blir klockrent det här!


Idag har jag varit ute på ett härligt skidpass, med sportextra i lurarna från en lånad mp3 spelare (min ipod är död än). Jag lyssnade på skidskyttevm där stämmingen verkar vara på topp trots att det inte blev någon pangstart för svenskarna.

  Otepää vart inte heller riktigt som planerat. Min Anders Södergren gjorde dock ett riktigt bra lopp och slutade på en fin sjundeplats, var riktigt starkt jobbat av honom, är mycket stolt över han :) För er som inte visste det så har ju jag och Anders ett speciellt förhållande, vi brukar ju skriva brev till varandra och så. Men måste säga att jag blev lite besviken när han gick och gifte sig i somras, men jag kom ju på sen att han mörkar ju bara i väntan på att jag ska flytta till östersund! Här nere ser ni då ett av alla breven som jag har fått av honom, observera ordet "kram" där nere.

  

Nu ska Emilia få sin bild på sin Fredriksson. Försår inte riktigt vad du ser i han, men håll till godo empi, försök att inte dregla för mycket! Är kanske en liten tröst nu när du inte kan hänga på lägret. Tråkigt! Men se till att bli helt frisk nu dudii. Till allas besvikelse kan jag också meddela att det därmed inte blir något funktionellt stabilitetspass på lägret! Inga tester blir det heller, så de tighta svarta kläderna får vänta till nästa vecka!


Tack för mig, nu passar jag vidare till Jim "Fimpen" Åhl som ska "sätta lite statusen på bloggen". Glhf Fimpen säger jag bara! Nu ska jag iväg och köra lite styrka på skolan, sen blir det nog lite stresspackning som vanligt :P


PUSS och tack för mig!





Av Skidgymnasiet - 8 februari 2008 21:44

Idag är en STOR dag. Cilla har gått och blivit en vuxen kvinna! 20 år, det låter verkligen gammal alltså, tur att det är ett tag kvar innan man blir så gammal ;) Men grattis kompis!


Idag har jag sorg. Inte för att jag inte uppskattar att min mamma tvättar kläder åt mig allt som oftast, det gör jag verkligen! Tack för det mamma. Men när min ipod nano 8 gb åker med blir jag riktigt ledsen. Den har överlevt åtskilliga träningspass i piskande regn, 30 gradig kyla och att bada i snö, men att slungas runt i en power-miele tvättmaskin blev helt enkelt för mycket. Den orkade inte mer, och slutade idag kämpa. Den befinner sig nu i ugnen i ett sista krampaktigt försök att hålla livet uppe. Är stor risk att det istället blir ett krematorium för den. Krävs ett mirakel för att den ska återuppstå och hur ofta händer sånna? En gång vart 2000:nde år, förra gången var det Jesus. Så, rest in peace käre ipod, kommer sakna dig.


Nu till mycket roligare saker: En grym idrottshelg stundar!

* Världscupen drar vidare till Otepää, Estland. Där den stora frågan kommer vara: Har Kalla lyckats hämta sig från förkyldningen?

* Skidskytte VM i Östersund pangstartar (haha) på lördag med damernas och herrarnas sprint. Där den stora frågan kommer vara: Lyckas någon svensk palla trycket, träffa de svarta prickarna och åka fort nog för att ta hem någon medalj första dagen på hemma VM? Hejja storuman-Ferry!

* Antnäsloppet. Kom och se live skidåkning ni som kan, kommer bli grymt spännande där upplösningen på Top ski team börjar närma sig ;) Här kommer den stora frågan vara: Långkalsonger eller bara tarzenbrallor? 


Sen har vi ju LG hockeygames, svenska rallyt och diverse andra fjollsporter som de som har tid kan ägna sig åt att kolla på:P Nu är det sängen, imorrn brassar vi ner till Lulé!


PUSS och gnatt /soffi












Av Skidgymnasiet - 7 februari 2008 22:05

Haha, den kommentaren har jag fått höra när jag nångång sagt att skateåkningen inte är mina starkaste sida. Så med det i tankarna valde jag att på Tour de Dundrets avslutande etapp "finalclimb" kubba upp på klassiska skidor, fick bära eller brista. Man måste chansa ibland :P Är övertygad om att jag tog det rätta beslutet :) Tappade endast en placering, vilket jag får vara nöjd med. Syran fick jag också smaka på, gott.  


Vi älskar mjölksyra!  

Är ganska skönt att tänka så, jag Cilla och Emilia brukar jämt säga så innan vi ska sticka iväg på tävling. Var en hel del av den varan på många håll idag. Alla startande tog sig upp med mer eller mindre syra i ben och armar.

  

Linda Nordmark, gjorde det Virpi Kuitunen inte klarade av, höll undan för diverse jagande Charlotte Kallor. Starkt jobbat Lina! Men jag tror allt du slängde några oroliga blickar bakåt i Soldalssvängen ;)


Är riktigt imponerad av Micke duracel Norberg som bombade uppför backen utan att visa tecken på varken mjölksyra eller trötthet. Att han dessutom dängde dit Mackan Hellner förra helgen får nog konkurrenterna att darra :) Fortsätt i den stilen Micke! 


Touren har vart en riktig höjdare, bra jobb alla tränare, coach och funktionärer som fixade så bra tävlingar!


Slutligen en stod applåd till oss åkare, shit vad bra vi är.


Imorrn är det en stor dag!


Gnatt

/soffi     









Av Skidgymnasiet - 6 februari 2008 19:41

Vad händer sen? Jag vet inte hur många gånger jag fått den frågan den senaste månaden. En enkel fråga kan man tycka, men ärligt talat har jag ingen som helst aning...Shit vad häftigt!


I stort sett hela sitt liv har man levt i en trygg liten bubbla som heter skolan. Varje år har man hela tiden vetat vad som händer nästa år, vart man ska bo, ungefär vad man ska göra och med vilka människor. Tills nu.


Nu blir man utkickad från skidgymnasiet och ska på ostadiga ben försöka bygga sig ett eget liv. Framtiden är framför oss, jag kan göra vad jag vill och får bestämma helt själv.


Jag får ständigt olika råd från alla håll och kanter.


-Slösa inte bort dina betyg, satsa på något som ger bra betalt.

-Plugga till det du tycker är roligt, tänk inte på pengarna.

-Flytta inte hemifrån än, stanna och tjäna pengar! 

-Byt miljö och se något nytt.

-Flytta till skid metropolen Östersund , där finns många att träna med!

-Flytta inte till Östersund som alla andra, gå i brächen för någonting nytt!


Jag har en mamma som vill att jag ska blir läkare.

En moster som tycker jag ska satsa på naturvetenskapliga utbildningar.

En mormor som tycker att präst skulle vara det perfekta yrket för mig. (?)

En farmor som tycker jag kan bli allting utom just polis, man kan ju blir mördad.


Huvudet snurrar av alla uppmaningar. Jag måste känna efter vad som känns rätt för mig just nu, ett beslut måste fattas.


Så vad händer? Ja, det enda jag är helt säker på är att vare sig det blir USA, Umeå, Östersund, Kazakstan, Nordpolen eller Gälkatown, vare sig jag väljer att plugga, jobba eller leva på bidrag (haha), så vill jag göra det jag tycker om mest i hela världen: åka skidor! Jag vill få ut max av min kapacitet och åka så fort jag bara kan. Jag vill vara med och leka i världseliten och slåss med dom stora brudarna. Det är mitt mål här i livet :)  Resten får helt enkelt bli som det blir, är övertygad om att det kommer bli bra!


Idag har jag med hjälp av Håkke grovslipat min tvåans växel och fick till det ritkigt bra mot slutet, just nu vill jag inte göra annat än att åka tvåans växel :P Men fick dock hejda mig lite idag för att vara pigg och fräsh till morgondagens finalclimb! Soldalssvängen ligger nu och väntar på ett gäng taggade skidgymnasieelever som alla vill bränna uppför backen och bli den första att korsa mållinjen.


Det är bara upp med blicken och borra, ska bli riktigt skoj faktiskt! 

Krya på er Cilla och Empi, vet att ni har längtat efter den här etappen, men jag ska åka för er.  Empi ska hänga med och vara coach-Gunde, akta så du inte springer ivägen när jag lägger in rycket bara.

Lina Nordmark går ut i Virpi-position med ett gäng jagande Kallor efter sig. Läskigt Lina, hade inte velat vara i dina trikåer imorrn ;)


om man skulle ta och äta lite?

tjenis   




Av Skidgymnasiet - 5 februari 2008 22:31

Nu var det då äntligen min tur att blogga, som jag har längtat! Var lite buisy igår med matteplugg ända fram mot småtimmarna, men ibland måste man helt enkelt prioritera :P Nu är jag dock back in buisness med ett avklarat matteprov.


Idag drog då touren vidare till sin riktiga tävlingsarena dundrets skidstadion! Termometern hade lyckats hoppa upp några snäpp vilket iallafall mina tår var väldigt glada för, dom har ännu inte fått tillbaka sin vanliga färg efter gårdagens etapp. Inte för att dagens prövning bjöd på någon värmande sol, men vi är väl rätt härdade här uppe på landets nordligaste skidgymnasium. "Det ska va lite jävligt" som Håkke brukar säga. 


Direkt när jag klev ur bussen på skidstation kände jag att det var något speciellt i luften idag. Ansikterna var lite mer koncentrerade, uppvärmningarna lite mer avancerade, trafiken till toaletterna helt klart tätare. Det var garanterat beskedet om de ökade bonussekunderna som hade nått skidgymnasieeleverna. Idag på sprinten var det nämligen en hel minut som låg i potten för den som lyckades mästra sprintbanan på snabbaste sätt. Vi körde först en prolog där tiden hade stor betydelse i den totala tour-ställingen. Här skulle inget krut sparas! Efter prologen körde vi semifinaler där de två bästa gick vidare till a-final och de övriga till b-final. Det är en riktigt bra sprintbana på dundret och bonussekunderna kunde delas ut efter rättvisa och utslagsgivande heat! Tävlingarna genomfördes nästan helt utan kompikationer, enda undantaget är de som drog en "facefront" och fick smaka på dundret-snön. Men det är en del som tillhör sprinten, surt såklart men det bara tugga snön och mata vidare! Som den drabbade också gjorde och vann b-finalen! :)


Har fått klart för mig idag att jag behöver jobba på min 2:ans växel. Tack Jennie för att du fick mig att inse det!


Grattis säger vi till Jennie och Jim som kammade hem allra flest av de åtråvärda bonussekunderna!


Nej nu är det facefront i sängen som gäller : ) Imorrn är det vilodag från toruren innan finalclimb på torsdag!  


Peeace 

Soffi


sry empi, men lovar att du kommer få din bild nån dag =)


3 dagar kvar...

Av Skidgymnasiet - 3 februari 2008 21:44

Nu tror ni säkert att jag ska skriva ihop värsta avslutnings inlägget men det har jag inte tid med, min tid är dyrbar kostar 5,50 kr i minuten, nää men jag hade tänkt så här eftersom det är Soffi som ska blogga kommande vecka så kan ju hon skriva ett fint avslutningsinlägg eftersom jag och hon ändå gör allting tillsammans och då är det ju som om jag inte slutar skriva idag utan först nästa söndag, för vi är som ett med varandra, ett enda "JAG" haha! ;)


Då kan jag istället skriva lite om min helg..

Har som sagt vart i sthlm i helg, var inte en enda snöflinga när jag kom ner dit, heelt tomt på snö och de var ingen vidare syn kan jag lova. Knalla runt på hötorget och träffa massa folk, svepte in på löplabbet, checka läget..sen drog vi ner på ett hängout ställe och käkade..pröjsa alldeles för mycket för fördålig mat, tummen ner på det placet. Och idag, den stora dagen då jag var och fixade till både benen och andningen, känner mig som en ny människa igen. Tack Janne du är kung på det du gör. Räkande ut att jag har suttit still för det mesta idag, restid på ca 7 h uuuäääh! inge kul. Men tur då att jag hade min käre far och snacka allvar med :b och sen träffade jag lite Sollebor på flygplatsen, bland annat Tonje :) Men ngt som kommer bli skoj är ju touren som startar imorn. Ska börja morgondagen med att valla super glid och super fäste, kommer gå så jävla fort och helst nu när jag kan andas super mycket och få kramp i benen super lite! De kommer gå SUPER bra.


( gör en liten parantes här till Soffi. Känn ingen press och skriva ett bra avslutningsinlägg och känn inget tvång att ha en lite suprise åt mig i bloggen, som *host* en bild på wissman eller fredriksson ;) hehe!)


Empi

Av Skidgymnasiet - 1 februari 2008 20:18

Tjo å tjin! 


"-Det känns som att den här tjejen hon har liksom verkligen koll, a men typ på vart man ska hänga vart man ska käka hon vet vad som är topp notch" 


"-Om jag kommer in, eeeh jag kommer knappt ut"

Såå jäkla rolig han är björn gustavsson alltså. HAHA!


Tyvärr måste jag göra er besvikna med att säga att det vart ingen bild på rinkandyn eftersom det var för få som vill spela, de flesta har vilodag idag för dom ska ju tävla imorn, vissa här i mbgt och vissa i boden. Själv hoppar jag på flyget till sthlm vid halv 8 tiden, ska nämligen besöka Janne för andningsmassage, har vart där en gång tidigare med min "ansträgningsastma" blev faktiskt bättre av den massagen han gav mig, men nu känner jag att det börjar kärva ihop igen, krävs några gånger tills det blir helt bra. Sen kommer jag hem på söndagkväll för att ladda inför Tour de Dundret! 

I morse var jag ute på ett lungt skidpass i snöfallet, mycket hög mysfaktor! Vet inte riktigt va ja mer ska skriva har lite mkt att göra nu men kan ju säga att då blir det vilodag från bloggandet i morn åså hörs vi på söndag igen, ha det gött tills dess!

 

Och lycka till Soffi och Kärran imorn på tävlingen! kör hårt


Kolla in killen..haha!

http://www.youtube.com/watch?v=cPuSB1WnEsc&feature=related

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards